به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «آوای هیرمند» به نقل از اوشیدا، فرشاد امیرخیزی، با تأکید بر نقش تغذیه در پیشگیری و کنترل پرفشاری خون بیان کرد: پرفشاری خون یکی از مشکلات بهداشتی شایع در بیشتر نقاط جهان است که به دلیل نداشتن علائم مشخص، بسیاری از مبتلایان تا بروز عوارض جدی از آن بیخبر میمانند.
وی افزود: این بیماری عامل اصلی بروز بیماریهای قلبی عروقی و سومین علت مرگومیر در جهان به شمار میرود. بررسیها نشان میدهد از هر سه فرد بالای ۱۸ سال در کشور، یک نفر به درجاتی از پرفشاری خون مبتلاست.
امیرخیزی با اشاره به تأثیر چاقی و اضافهوزن در بروز این بیماری گفت: چربی اضافی بهویژه در ناحیه شکم باعث افزایش فشارخون و در نتیجه بالارفتن احتمال سکتههای قلبی و مغزی میشود؛ بنابراین، کاهش وزن از طریق افزایش فعالیت بدنی و اصلاح الگوی غذایی از مؤثرترین راهکارهای کنترل و پیشگیری از این بیماری است.
وی در ادامه مصرف بیش از حد نمک را یکی دیگر از عوامل مهم در ایجاد و پیشرفت پرفشاری خون دانست و گفت: متوسط مصرف روزانه نمک در کشور حدود ۱۰ تا ۱۵ گرم است، درحالیکه مقدار توصیهشده تنها ۵ گرم در روز (معادل یک قاشق چایخوری) است.
به گفته این عضو هیأت علمی، مقدار قابلتوجهی از نمک مصرفی روزانه از طریق نانها و محصولات فراوریشده مانند سوسیس، کالباس، پنیرهای شور، انواع سسها، ترشیها، غذاهای آماده و تنقلات شور وارد بدن میشود.
وی با اشاره به نقش مثبت پتاسیم در تنظیم فشارخون، تصریح کرد: مصرف خوراکیهایی مانند موز، پرتقال، انجیر، گریپفروت، گوجهفرنگی، سیبزمینی، کدوسبز، کلم و حبوبات به بیماران مبتلا به پرفشاری خون توصیه میشود.
امیرخیزی تأکید کرد: رژیم غذایی مناسب برای بیماران مبتلا به پرفشاری خون باید بر پایه مصرف غلات کامل، سبزیها خام، حبوبات، میوهها، مغزیجات و لبنیات کمچرب استوار باشد. همچنین باید از چربیهای اشباع، گوشتهای پرچرب، نوشیدنیهای شیرین و غذاهای پرنمک پرهیز شود و نمکدان از سفرهها حذف گردد.
وی خاطرنشان کرد: رعایت سبک زندگی سالم، تحرک کافی و دریافت مشاوره از کارشناسان تغذیه، مهمترین گامها در کنترل و کاهش خطر ابتلا به فشارخون بالا محسوب میشود.
انتهای خبر/















