آسیه میربندانی، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی آوای هیرمند، با اشاره به فرارسیدن پویش ملی تغذیه بیان کرد: نان بخش مهمی از غذای اصلی و پایه مردم جهان را تشکیل میدهد و منبعی مهم از انرژی، پروتئین، مواد معدنی و ویتامینهای گروه B محسوب میشود. در صورتی که نان از آرد کامل تهیه شده باشد، فیبر غذایی مناسبی نیز به بدن میرساند.
وی با بیان اینکه نان باکیفیت نقش مهمی در سلامت جامعه دارد، افزود: نان سالم باید از آرد کامل تهیه شده، با کمک مخمر بهخوبی تخمیر شده باشد، نه خیلی نازک و نه خیلی ضخیم باشد و با شعله غیرمستقیم پخته شود.
این کارشناس تغذیه با تأکید بر اینکه نان باکیفیت باید بهطور طبیعی حاوی سبوس باشد، تصریح کرد: افزودن سبوس به نان در نانوایی نهتنها اقدام مفیدی نیست، بلکه میتواند خطر آلودگی نان را افزایش دهد. همچنین به دلیل انجام نشدن تخمیر مناسب، مانع جذب برخی فلزات دوظرفیتی میشود و از طرفی سبوسها ممکن است به فلزات سنگین بهویژه آرسنیک آلوده باشند.
میربندانی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از توصیههای مهم برای پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر از جمله دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی و عروقی و حتی برخی سرطانها، دریافت کافی فیبر غذایی از طریق مصرف غلات کامل و کاهش مصرف غلات تصفیهشده مانند آرد سفید و کمسبوس است.
وی در پایان گفت: نانهای تیرهای که با آرد کامل و سبوسدار تهیه میشوند، ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارند و انتخاب سالمتری برای خانوادهها به شمار میروند.
انتهای خبر/














